søndag 18. september 2011

Oleander

Min Oleander er så flott, har stått med blomsterknopper i hele sommer, men de springer ikke ut! Har begynt å ramle av isteden for! Er det for kaldt?for lite sol?for mye vann? Er det noen som vet? Tips meg!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Stein sa...

Mine oleandre har det på akkurat samme måte. Bare et par blomster hele sommeren til tross for at de har hatt en mengde knopper hele sommeren. Jeg er temmelig sikker på at grunnen er som følger; De har blitt drevet frem i mye høyere temperaturer, så når vi har kjøpt dem og satt dem i hagen opplever planten det som at sommeren er over. Om vi klarer å få dem til å overleve vinteren er jeg ganske sikker på at de kommer sterkt tilbake neste år ;-)

evelyn sa...

Men min oleander er mange år! Har hatt den i kjeller hver vinter, har ikke hatt noe problem med overvintring,den blomstret bra i fjor sommer! Så da er det bare å håpe at det blir en bedre sommer neste år!

Gentiana nivalis sa...

Hei, jeg har bare hatt blomster en gang på min oleander. Det var i fjor. Da begynte den mens den sto inne i stua (20 grader og tørr stueluft) i mai. Den sto i vinduskarmen - bare dagslys altså. Jeg var egentlig litt forundret over at den blomstra da. Den hadde overvintret under disse forholdene. Jeg har den ute på terrassen om sommeren. I fjor høst var jeg for treig til å ta den inn, så det var frosset i potta. Derfor klippet jeg den helt ned. Den har overlevd fint, men ingen blomster i år. Neste år, derimot... :-). Jeg lurer på om den trenger mer varme for å blomstre enn den kalde sommeren vi har hatt i år.

Anonym sa...

...og min oleander har blomstret rikelig hele sommeren fra jeg kjøpte den i april, og den har fortsatt mange knopper nå. Men så har det da også vært den varmeste sommeren i manns minne :) Nå er jeg veldig spent på hvordan jeg skal få den til å overleve vinteren.